نقاط ضعف و قوت طراحی صفحات وب

بطور کلی کاربران از سه طریق ممکن است به سایت شما هدایت شوند: آدرس سایت شما از طریق یکی از دوستان خود, و یا از روی کارت ویزیت یا بروشورهای تبلیغاتی شما بدست آورده و مستقیما در مرورگر وارد کنند.

پیوندی را که در سایت دیگری قرار دارد کلیک کرده و از طریق ان به سایت شما هدایت شوند.

به جستجوی موضوع خاصی در یکی از سایتهای جستجو مانند:Yahoo یا Google پرداخته و سایت شما را بیابند.
دو راه اول به استراتژِی در بازاریابی تبلیغاتی مربوط می‌شود و در اینجا قصد پرداختن به آنها را نداریم.چیزی که در این قسمت به بحث در مورد آن خواهیم پرداخت سومین مورد از سه راه مذکور است.بسیاری از افراد برای جستجو سایتهای مورد نظر خود از 3 سایت اصلی جستجو در اینترنت استفاده می‌کنند.
این 3 سایت عبارتند از: Google, Yahoo!, Bing به احتمال زیاد شما نیز تاکنون جستجو در این سایتها را تجربه کرده اید.




Robot (روبوت): روبوت یا اسپایدر, یک برنامه کامپیوتر اتوماتیک است که بطور مداوم وبی وقفه به بررسی صفحات وب در اینترنت پرداخته و یک بانک اطلاعاتی شامل محتویات تمامی صفحاتی که مرورگر کرده ایجاد می نماید. هنگامی که کاربران به جستجوی صفحات اطلاعات مورد نظر در این سایتها می پردارند, یک برنامه کامپیوتر ی دیگر بنام موتور جستجوگر در خواست آنها را دریافت کرده و کلمه یا کلماتی را که آنها وارد کرده اند با بانکهای اطلاعاتی خود تطبیق می‌دهند. سپس نتیجه این جستجو را در قالب لیستی برای کاربر باز می فرستد. گاه برای توصیف موتورهای جستجوگری که بانکهای اطلاعاتی آنها توسط نیروی انسانی تکمیل می‌شود , از اصطلاح دایرکتوری اینترنت استفاده می‌کنند. اگر می خواهید کاربران بتوانند سایت شما را در این شش موتور جستجوگر بیابند ,در خواستی برای هر یک از آنها ارسال کنید. هر یک از این سایتها فرم مخصوص دارند که بایدآدرس سایت را در آن وارد کرده و ارسال نمایید. پر کردن این فرمها کاملا ساده است و به راحتی می‌توان دزرزمانی کمتر ار نیم ساعت فرم هر شش سایت جستجو را تکمیل نمود. واضح است که مهترین کاری که می‌توانیم برای بالا بردن موقعیت خود در لیست نتایج موتورهای جستجوگر انجام دهید ، دقت در انجام کلمات کلیدی است که به احتمال بیشتری کاربران بالقوه سایت شما در هنگام جستجو وارد می‌کنندهرگز صفحه خود را به یک کلمه کلیدی محدود نکنید زیرا لیست نتایجی که در اثر جستجوی یک کلمه در یک موتور جستجوگر تولید می‌شود چنان طولانی است که رقابت بر سر کسب موقعیت های بالای آن فوق العاده مشکل است . در عوض سعی کنید ترکیبی از کلماتی را بیابید که تا حد ممکن ارتباط بیشتری به صفحه شما دارند.مطمئن شوید که این کلمات رادرقسمت





ترتیب دستورات تودرتو باید رعایت شوند.

استفاده از دستورات پایانی الزامی است.

دستوراتی که متنی را احاطه نمی‌کنند نیز باید بسته شوند.

مقدار تمام ویژگیها باید در بین علامتهای گیومه قرار داده شوند.
مثال:

تمام ویژگیها باید مقدار داشته باشند.
مثال: توضیحی در مورد تصویرSomething



    کاراکترهای فاصله اضافی حذف می‌شوند.
    مثال: =

    برای مشخص کردن اشیاء از ویژگی ID استفاده می‌شود.
    مثال:



    کلید تایید فارسی :
    برای ثبت کردن (submit) یک پرسشنامه می‌توانید input مربوط به کلید رااز نوع Image بگیرید:

    زمان استفاده از پرسشنامه‌ها در صفحات وب پیش می اید که شما میخواهید این پرسشنامه ها را اصطلاحا˝ submit کنید. در صورتی که صفحه را به صورت فارسی طراحی کرده باشید، چون کلیدهای استاندارد HTML از فونت سیستمی برای نمایش عبارات برروی کلید استفاده می‌کنند، فارسی کردن انها کارساده‌ای نیست (مگر اینکه فونت سیستم خود را فارسی کنید که با توجه به اینکه برنامه‌های ویندوز وخود ویندوز از این نوع فونت استفاده زیادی می‌کنند ، این کار به گونه‌ای غیر حرفه‌ای به حساب می اید). برای این مساله یک راه حل وجود دارد. می‌توانید به جای کلید submit استاندارد،از کلیدی از نوع image استفاده نمایید. به این ترتیب کافی است تا تصویری که در قسمت SRC معرفی میکنید،شبیه یک کلید باشد که روی آن فارسی نوشته شده است.لازم به ذکر است که کلیه مشخصات مربوط به image (از جمله: Width‚ Height) در اینجا کار می‌کنند.

    ریزه کاریهای HTML

    نکات مهم در طراحی صفحات: در طراحی صفحات این نکته را در نظر داشته باشید که طیف وسیعی از سلیقه‌های مختلف , صفحه شما را مشاهده خواهند کرد.

    طراحان وب عمدتا" ابعاد صفحات را به صورت پیش فرض روی تفکیک پذیری 1024 * 768 تنظیم می کنند. البته سایت هایی هستند که تفکیک پذیری بالاتری را به صورت پیش فرض در نظر گرفته اند مانند وب سایت alexa.com



    بعضی از ابزارهای جدید طراحی صفحه از امکاناتی استفاده می‌کنند که در کلیه مرورگرها پشتیبانی نمی‌شود . سعی کنید صفه‌ای را که طراحی می کنیدرا در مرورگرهای مختلف مشاهده کنید تا نتیجه کار خود را بهتر ببینید . در صورتی که زمان کافی برای طراحی صفحات دارید سعی کنید برای حداقل دو تا از مرورگرهای اصلی و پر کاربرد, صفحات مختلفی طراحی کنید و بعد با javaScript نوع مرورگر را شناسایی کرده و صفحه مورد نظر را برای کاربر نمایش دهید.



    در طراحی صفحات از اصول ترکیب رنگ ها بهره بگیرید . هیچ نیازی نیست که صفحه خود را با تصاویر بزرگ وحجیم پرکنید . همیشه این نکته رادر نظر داشته باشید که صفحات شما بیشتر اوقات قرار است از طریق مودم منتقل شوند. اگر زمان انتقال تصاویر صفحه زیاد شود,به احتمال زیاد کاربرحوصله مشاهده صفحه را از دست می‌دهد و برای فرار از این موقعیت تنهاکافیست دکمه Back را فشار دهد.

    استفاده از جداول (Table) ساده ترین روش برای طراحی صفحات وب هستند با استفاده از جداول سعی کنید که متون خود را به زیبایی صفحه بندی کنید. از جداولی که نمایش داده نمی‌شوند و صرفا برای صفحه بندی هستند استفاده کنید.
    امروزه روش حرفه ای و پیشرفته تر طراحی صفحات استفاده از لایه ها (div) می باشد که بسیاری از وب سایت ها از این روش برای طراحی صفحات استفاده می کنند. بحث در مورد لایه ها و ویژگی های آن را به مقالات آتی موکول می کنیم.



    دقت در جزئیات و اجزای موجود در صفحه به زیباتر شده صفحات شما کمک می کند، لذا همواره به جزئیات اهمیت دهید و در هماهنگی عناصر تشکیل دهنده صفحات خود دقت کافی داشته باشید.

    این شما هستید که باید بینند گان صفحات را جذب کنید, سعی کنید در زیر صفحات تاریخ آخرین تغییرات را درج کنید و تا کاربران بدانند سایت شما یک سایت فعال و به روز است.

    یک قانون در طراحی سایت های وب وجود دارد که به قانون (3 کلیک ) معروف است . رسیدن به اطلاعات حداکثر باید با 3 حرکت ، یا سه کلیک روی پیوند ها عملی شود.



    سعی کنید در بیشتر صفحات خود , یک پیوند به صفحات اولیه سایت داشته باشید . وقتی خود شما درون یک سایت گم می شوید , چه حالی دارید؟

    تا حد امکان در جاهایی که از تصاویر استفاده می‌شود, سعی کنید روی عکس توضیحی راجع به آن بدهید. این کار را با استفاده ازویژگی alt در کد تصویر می توانید تعریف نمایید.
    مثال:

    حتی تصاویری که احتیاج به توضیح ندارند در کد آنها alt را بدون درج توضیح وارد نمایید.
    مثال:



    این نکته هنگامی که از قابلیتهای اضافی web مثل Java و Activex استفاده می کنید مهم تر است . بسیاری از مرورگرها این قابلیتها را پشتیبانی نمی‌کنند.

    در سایت خود قسمتی برای نظر خواهی داشته باشید تا بتوانید نظریات کاربران واقعی خود را بدانید و به انها ترتیب اثر دهید .

    همیشه تصمیم گیرنده نهایی شما ( به عنوان طراح صفحات ) هستید. در صورتی که بعد از طراحی صفحه از ان راضی هستید بدانید که بهترین صفحه را طراحی کرده اید. همیشه باید به یاد داشته باشیم که ((ساده زیباست))



    برای هر صفحه که طراحی می کنید , حتما عنوان (Title) قرار دهید . عنوان یک صفحه هویت ان را تعیین می‌کند.

    frame
    اگر در صفحات خود از FRAME استفاده کرده اید و در صفحه جاری لینکی دارید که می خواهید نتیجه آن در کل صفحه به نمایش در اید (نه در frame) می‌توانید در Tag مربوط به لینک بعد از عبارت href بنویسید: Target=-top مثال:

    مطالبی که در این مقاله ذکر شر تنها می تواند بخش کوچکی از تجربیات یک طراح وب باشد. کار، کسب تجربه، مطالعه و همگام بودن با پیشرفت های عرصه وب و تکنولوژی های وابسته به آن از عوامل موفقیت یک وب مستر می باشد.

    منبع: http://fa.wikipedia.org