آژاکس (Ajax) چیست؟ طراحی سایت و فناوری های جدید

طراحی سایت و فناوری Ajax(آژاکس)

طراحی سایت این روزها با نام Ajax(آژاکس) گره خورده است، در تمامی محافل و فروم های مرتبط با طراحی سایت همواره فناوری Ajax به عنوان جدیدترین فناوری دراین زمینه شناخته می شود. تمامی سایتهای بزرگ همچون google و yahoo از این فناوری استفاده می کنند.

Ajax (آژاکس) چیست؟

Ajax چیست ؟ ajax در واقع سرنام عبارت (Asynchronous JavaScript and XML) و به معنی “ترکیب نامتقارن جاوا اسکریپت و xml می باشد. با توجه به این معنی می توان گفت “آژاکس” از ترکیب چند فناوری مهم تشکیل شده است .

از جمله این فناوری ها می توان به چند فناوری مهم طراحی سایت اشاره کرد:

  • پیاده سازی استاندارها با CSS و XHTML
  • ایجاد تعامل بالا با کاربران از طریق DOM-document Object Model
  • تبادل اطلاعات با استفاده از XSLT و XML
  • تبادلات سمت کاربر با XMLHttpRequest
  • استفاده بهینه از فناوری Java Script

مقایسه وب کلاسیک و وب مدرن با بکارگیری آژاکس(Ajax)

    • در طراحی سایت های گذشته ساختار درخواستهای وب بر این اساس بود که درخواست کاربر به سمت سرور ارسال می شد و بعد از پردازش یک صفحه وب html به سمت مشتری باز می گشت اما امروزه با بکار گیری فناوری Ajax بجای بارگذاری و تغییر کل صفحه تنها قسمتی که مورد نظر کاربران است تغییر می کند. این مهمترین اصل در فناوری Ajax است که بعضا از آن به عنوان جادوی وب نیز یاد می شود و مهمترین پاسخ به سوال Ajax چیست؟ خواهد بود.
    • طبیعت برنامه های Ajax در طراحی سایت از Start-Stop-Start-Stop پیروی می کنند که همان فعل و انفعالات کاربر و سرور در وب از طریق موتور Ajax است، این موتور وظیفه برقراری ارتباط بین واسطی که کاربر می بیند و در حقیقت به کاربران این توانایی را می دهد که بدون ارتباط کامل با سرور با برنامه نیز تعامل داشته باشد. و این به این معنی خواهد بود که دیگر هرگز برای رسیدن به پاسخ خود در یک وب سایت صفحه ی سفیدی که فقط دارای یک ساعت شنی می باشد را مشاهده نخواهید کرد.
    • مزایای این فناوری قدرتمند به اینجا ختم نمی شود، از مزایای دیگر آن نیز می توان به کاهش فوق العاده مصرف ترافیک و پهنای باند کاربران اینترنت اشاره کرد. چراکه در وب سایت های کلاسیک معمولا بعد از باز کردن هر لینک حجم تمام سایت دانلود می شود و در اینحالت حجم بسیار زیادی از همین راه مصرف خواهد شد. در حالیکه در فناوری Ajax از مصرف این حجم خبری نیست.و اگر این تکنولوژی در تمامی وب سایت های جهان پیاده سازی شود، اتفاقی که خواهد افتاد افزایش چند برابری سرعت اینترنت و همچنین کاهش چشمگیر مصرف ترافیک در تمامی جهان خواهد بود

در پایان می توان با اشاره به چند نرم افزار قدرتمند که در زمینه طراحی سایت از فناوری Ajax استفاده می کنند اشاره کرد، یکی از بارز ترین این web application ها می توان به نسحخه بتا yahoo اشاره کرد که هم اکنون در اختیار معدود افرای است که هزینه های گزافی را پرداخت کرده اند. و یا حتی آخرین ورژن Google Map که تماما از این فناوری ارزشمند بهره می گیرد

۴۳ درصد از اولین بازدیدهای اینترنتی ، از طریق موتورهای جست و جو گر صورت می گیرد


۴۳ درصد از اولین بازدیدهای اینترنتی ، از طریق موتورهای جست و جو گر صورت می گیردامروزه شبکه جهانی اطلاع رسانی ( اینترنت ) ، تغییرات گسترده ای را در شیوه های اطلاع رسانی و ارتباطاتی در میان شخصیت های حقیقی ( افراد ) و حقوقی (شرکتها و سازمان ها ) ایجاد کرده است که این دگردیسی ، بستری ممتاز برای خلق دهکده جهانی هزاره سوم در قرن بیست و یکم می باشد .

●سخن اول

هموطن – این جهان الکترونیکی را که امروزه در قالب اینترنت یا پهنه جهانی وب ملاحظه می کنید ، بیش از سه دهه از تولدش نمی گذرد. گویی دیروز بود که شرکت یاهو ، با آن دو مهندس جوان فارغ التحصیل دانشگاه استانفورد آمریکا (www.stanford.edu)، سایتی با چند web page ساده ایجاد کرد و آرام آرام ، حرکت رو به رشد عظیم خود را دنبال نمود. پایگاهی که در سال ۱۹۹۴ میلادی ، کمتر از یکصد وب پیج بود و شاید روزانه هزار نفر بیشتر از داخل امریکا این پایگاه را مشاهده نمی کردند ، امروزه به چنان عظمتی دست یافته است که هر روز ، میزبان میلیون ها کاربر اینترنتی از اقصی نقاط جهان است . سایتی با صدها هزار صفحه وب در زمینه های مختلف با هشت فرمت زبانی متنوع و بازارچه های الکترونیکی خرید گسترده و زیبا ! امروزه کمتر کسی را می توان سراغ داشت که اینترنت را با یاهو متناظر نداند. همانطور که کامپیوتر را با ویندوز مایکروسافت ، می شناسند!

●سخن دوم

بد نیست قبل از شروع بحث خود ، آمارهایی را از جهان اینترنت ارائه کنیم . به هر حال همیشه دانستن اطلاعات آماری ، ذهنیت سازی خوبی برای مخاطب و بستر سازی مطلوبی برای درک فضایی است که از آن سخن به میان می اید. اینترنت محصول پروژه آرپای وزارت دفاع آمریکا در اواخر دهه هفتاد میلادی متولد شد و اندک اندک روحیه میلیتاریستی موجود در آن ، رنگ و بوی دیگری به خود گرفت . اینترنت قوی ترین رسانه الکترونیکی حال حاضر جهان است که هم به لحاظ کاربر و هم به لحاظ وسعت اطلاعات و قابلیتهای ارتباطاتی و اطلاع رسانی حاکم بر ان ، سازمان رسانه ای دیجیتال بلامنازعی را تشکیل داده است. ادعا نمی کنیم که فرمت الکترونیکی جهان از ادم ها گرفته تا اشیا ، در اینترنت قرار گرفته است . اما ، دستیابی اطلاعاتی به هر چیز در جهان اطراف ما ، بالاخره با یک ردیابی و جستجو در پهنه وب امکان پذیر است .

بر اساس آمارهای رسمی که توسط سازمان ها و گروه های بین المللی حاکم بر فضای اینترنت منتشر می شود ، قریب به ۷۰۰ میلیون کاربر تا اواخر سال ۲۰۰۳ به اینترنت راه پیدا کرده اند و بیش از ۳۳ میلیون دامنه در اینترنت ایجاد شده است که بیشترین پسوند ، متعلق به پسوند دات کام بوده است . سال گذشته حدود ۶ میلیارد دلار از بازارچه های الکترونیکی مستقر در سایت های اینترنتی ، خرید الکترونیکی صورت گرفته است که چند درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص می دهد. بر اساس امارهایی که سایت جستجوی مشهور گوگل اعلام کرده است ، بیش از ۳ میلیارد صفحه وب در اینترنت ایجاد شده است که این موتور جستجو قابلیت مشاهده و جستجوی اطلاعاتی در ۷۰ درصد این ۳ میلیارد را دارا می باشد. از سویی دیگر ، در چند سال اخیر ، کاربران علاقه زیادی به انتشار الکترونیکی یاداشت های روزانه خود در اینترنت ، و تحت قالب وبلاگ نشان داده اند که این موضوع ، باعث ایجاد صدها هزار وبلاگ شخصی در اینترنت شده است . در حقیقت امروزه می توان یادداشت ها و نوشته های شخصی و روزانهء میلیونها عضو این کره خاکی ( ساکنان دهکده جهانی ) را در پهنه جهانی وب خواند و برای انها پیغام نیز گذاشت .

جالب است بدانید کاربران اینترنت باز ایرانی ، رتبه اول در تعداد وبلاگ های شخصی را در اینترنت بر عهده دارند و زبان فارسی رتبه تاپ در میان فرمت های زبانی اینترنت دارد. بر اساس اطلاعاتی که نگارنده جمع آوری کرده است ، در ۴ سال اخیر ، بیش از ۱۵ هزار سایت اینترنتی خصوصی یا رسمی توسط ایرانیان در اینترنت ایجاد و مدیریت شده است که حدود ۲۰ درصد ان متعلق به شرکت ها وسازمان های خصوصی و دولتی بوده است . ضریب نقوذ اینترنت در میان اقشار مختلف ایران اگر چه کم است ، اما سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد تا ۵ سال آینده ، میلیونها کاربر اینترنت فارسی زبان خواهیم داشت . ایجاد خطوط پر سرعت اینترنت ماهواره ای ( که البته ماهانه ۶۰ هزار تومان بر اورد می شود ) خود تدارک یک انقلاب ارتباطاتی در جمهوری اسلامی ایران خواهد بود که قطعا ایدئولوژی ها و دکترین های مختلف سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی و علمی کشور را دست خوش تغییرات پربرکتی خواهد کرد .

با این اوصاف ، حضور در اینترنت ، بسیار مهم است . خواه بخواهیم خاطرات روزانه خود را منتشر کنیم و با دیگران چت کنیم ، یا پروژه ها و رزومه کاری شرکت خود را به صورت مالتی مدیا در اینترنت معرفی کنیم. به هر حال ، حضور ، اجتناب ناپذیر است .

●سخن سوم

گفتیم که حدود ۲۰ هزار سایت اینترنتی متعلق به شرکت های ایرانی در وب ایجاد شده است . اما اگر فرصتی داشته باشیم و به ۱ درصد این پایگاه ها به صورت تصادفی نگاهی بکنیم ، درخواهیم یافت که مثل برخی از کارهای ما ایرانیان ، هول هولکی و سرهم بندی فوری بوده است و حتی ابتدایی ترین شاخص های طراحی و راه اندازی سایت های اینترنتی را هم رعایت نکرده ایم. خوب علت زیاد است و شاید یکی از مهمترین علل ان باشد که بسیاری از شرکتها و کارخانجات ایرانی ، عقیده دارند که نمی خواهند رقمی معادل ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان ، که شاید معادل حقوق ۲ یا ۳ کارگر در ماه باشد را صرف سایتی در اینترنت کنند . آنهم وقتی که مشتری ثابت دارند و نیازی به صادرات و بازاریابی نیست . این ایدئولوژی متاسفانه یا خوشبختانه ، دکترین اکثریت مدیران شرکتهای ایرانی است که یا سایت دارند و یا ندارند. البته با این اوضاع هم حق دارند. . . .

به هر حال صحبت های بخش ” سخن دوم ” را نباید فراموش کرد. بسیاری از شرکت ها و کارخانجات ، هزینه های میلیونی صرف تبلیغات در رسانه های جمعی و سنتی مکتوب میکنند و سالانه کاتالوگ ها و تقویم های خیلی خوشگلی را طراحی و چاپ می کنند. اما به محض تغییر در تولید ، تغییر فرایند کاری ، تغییر آدرس و خیلی مسائل پیش پا افتاده یا مهم دیگر ، بسیاری از این هزینه ها ، اثر دراز مدتی را دنبال نمی کند. همه از این مسئله غافل هستیم که بالاخره برای مارکتینگ ، به دنبال رسانه ای برویم که همیشه انلاین و بر خط است . همه به ان در هر زمان و مکانی دسترسی دارند. به هر زبانی قابل دریافت است و با هر فرمت قابل دیدن.

حتی تاثیر گذاری سایت های اینترنتی را ، کاتالوگ های چاپی و حتی کارت های ویزیت الکترونیکی ندارند. چرا که همه انها ، بالاخره در میز کشوی من و شما قرار دارند و فقط ما آن را می بینیم. از همه مهمتر که اگر ان ها را جا بگذاریم یا گم کنیم ، دسترسی به انها خیلی مشکل است . اما پایگاه وب ، این معضلات را ندارد.

●سخن چهارم

شرکت ها و موسسات صنعتی و بازرگانی بسیاری در کشورمان ، از نعمت سایت اینترنتی ( اگر آن را نعمت بخوانیم ) برخوردارند. اما تقریبا نه خودشان ان را به خاطر می آورند و به روز رسانی میکنند ونه دیگران از آن با خبرهستند. مگر اینکه زیر سربرگ نامه انها ، به شرکت و خریدار محلی اعطا شود و وی از روی کنجکاوی به سراغ پایگاه بیاید. پایگاه هایی که این وضعیت را دارند ، به قول یک مثل چینی که میگوید : ” سایت نداشتن بهتر از سایت بد داشتن است ! ” ، باید تغییر رویه دهند. در حقیقت باید رفتار سازمانی دیجیتال خود را تغییر دهند. امروزه مشتری شناسی و ارضای نیازهای اطلاعاتی و ارتباطاتی وی ، مهمترین وظیفه حوزه های روابط عمومی شرکت ها و موسسات صنعتی و بازرگانی کشورهاست . ان ها هستند که باید نیازها را درک کنند و براین اساس ، به دنبال رفع ان بر ایند. یکی الترناتیو موثر ، وب سایت است .

ما در ادامه ، پس از ان که همه شرکت ها و موسسات صنعتی ، به خصوص تهویه مطبوعی های خودمان را به حضور گسترده در رسانه اینترنت و راه اندازی سایت اینترنتی آبرودار دعوت می کنیم ، به ارائه راهکارهایی برای معرفی وحضور بهتر سایت های اینترنت در پهنه جهانی وب اشاره خواهیم کرد.

●سخن پنجم : داستان رتبه بندی

باید بدانیم که موتورهای جست و جو یکی از مهم ترین ابزارهای مارکتینگ برای سایت های اینترنتی هستند. هر روز درصد بالایی از حجم کاربران اینترنت در اقصی نقاط جهان برای یافتن اطلاعات خود که می تواند در انواع و فرمت های مختلف باشد به موتورهای جست و جو رجوع می کنند. در واقع این موتورهای جست و جو یک نوع بازار مکاره هستند. مکاره بودن برخی از ان ها وقتی بیش تر ثابت می شود که بفهمیم این موتورها نتایج از قبل تعیین شده ای را برای ما تهیه دیده اند ! خزنده ها(Crawler) که با نام های خزنده جو از برنامه هایی به نام عنکبوت(spider)در وب می خزند و لینک ها را می یابند و صفحات وب را بیدا می کنند و در موتورهای جست و جو ایندکس می کنند. اما دایرکتوری های اینترنتی فقط یک صفحه از سایت را در خود نگه می دارند.

●Spider (عنکبوت)

اسپایدر یا روبوت (Robot)، نرم افزاری است که کار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز یک موتور جستجوگر را بر عهده دارد. اسپایدر به صفحات مختلف سر می زند، محتوای آنها را می خواند و اطلاعات مورد نیاز موتور جستجوگر را جمع آوری می کند و آنرا در اختیار سایر بخش های موتور جستجوگر قرار می دهد.

کار یک اسپایدر، بسیار شبیه کار کاربران وب است. همانطور که کاربران، صفحات مختلف را بازدید می کنند، اسپایدر هم این کار را انجام می دهد با این تفاوت که اسپایدر کدهای HTML صفحات را می بیند، اما کاربران نتیجه حاصل از کنار هم قرار گرفتن این کدها را مشاهده می کنند.

اسپایدر، به هنگام مشاهده صفحات، از خود بر روی سرورها(server) رد پا برجای می گذارد. شما اگر اجازه دسترسی به آمار دید و بازدیدهای صورت گرفته از یک سایت و اتفاقات انجام شده در آنرا داشته باشید، می توانید مشخص کنید که اسپایدر کدام موتورهای جستجوگر صفحات سایت را مورد بازدید قرار داده اند.

اسپایدرها کاربردهای دیگری نیز دارند، به عنوان مثال عده ای از آنها به سایت های مختلف مراجعه می کنند و فقط به بررسی فعال بودن لینک های آنها می پردازند و یا به دنبال آدرس پست الکترونیکی (Email) افراد می گردند.

●Crawler (خزنده)

کراولر، نرم افزاری است که به عنوان یک ” فرمانده” برای اسپایدر عمل می کند. کراولر مشخص می کند که اسپایدر کدام صفحات را مورد بازدید قرار دهد. در واقع کراولر تصمیم می گیرد که کدام یک از لینک های صفحه ای که اسپایدر در حال حاضر در آن قرار دارد، دنبال شود. ممکن است همه آنها را دنبال کند، بعضی ها را دنبال کند و یا هیچ کدام را دنبال نکند.

فیلتر وردها کلماتی مثل : “که ” ، ” و” ، ” صفحه اصلی” هستند که معمولا خیلی زیاد در صفحات وب به کار می آیند.

استاپ وردها نیز کلماتی هستند که بر اساس دکترین هر موتور جست و جویی متفاوت است و در صورتی که این گونه کلمات در سایت شما باشد ممکن است صفحات سایت شما از بانک اطلاعات موتور جست و جو حذف شود و رتبه سایت شما بسیار کاهش یابد. کلمات غیر اخلاقی – نژاد پرستانه و امثالهم از این دسته موارد هستند که البته آلتاویستا و گوگل نسبت به این کلمات کاملا مشتری مدار هستند !

●۵ نکته را فراموش نکنید :

۱- موتور های جست و جو صفحاتی که کلمات کلیدی آن ها در بالای صفحه هستند را بیش تر از صفحات دیگر دوست دارند.

۲- موتورهای جست و جو صفحاتی که فلان کلمه کلیدی بیش از سایر کلمات در آن تکرار شده است را ارجح می دانند.

۳- به این نکته باید توجه داشت که همیشه اختصارات را کنار توصیف کامل آن اختصار درج کنید.

۴- اگر در صفحات سایت شما به هر زبانی غلط املایی وجود داشته باشد موتورهای جست و جو سایت شما را ردیابی نمی کنند.

۵- موتور های جست و جو به تعداد لینکی که به سایت شما از سایت های دیگر داده می شود خیلی اهمیت می دهند. 

 

۳۰ نکته‌‌ی افزایش ترافیک سایت از زبان ۳۰ بلاگر بزرگ

 

۱- Sridhar Katakam: وبلاگ ها را دنبال کنید و در آنها نظرات مفید بگذارید. یک راه خوب برای در ارتباط بودن با بازدید کننده ها نصب یک ابزارک MyBlogLog است.

۲- Ian Delaney: هیچ چیز باعث ترافیک زیاد در دراز مدت نمی‌شود به جز ارزشمند بودن. مطالبی که طرز کار چیز های مختلف را شرح می‌دهند یا به درد بخور هستند همیشه در جا های مختلف از جمله Del.icio.us لینک می‌شوند که در طولانی مدت از صفحه‌ی اول Digg هم بهتر است.

۳- Scott Townsend: موتور های جستجو را از بروز شدن وبلاگتان با پینگ کردن مطلع سازید. این کار باعث به حداکثر رسیدن دریافت بازدید کننده از سوی این منابع می‌شود. (لیست سرویس های پینگ کننده را در اینجا ببینید)

۴- Kyle: بر روی زمینه‌ی فعالیت خود بیشتر متمرکز شوید و از اخبار جدید آن حوزه مطلع باشید. پست هایتان را طوری طراحی کنید که هم برای افراد مبتدی و هم برای حرفه‌ای ها قابل استفاده باشد. من بار ها دیده‌ام که پست های ساده‌تر رتبه‌ی بهتری در موتور های جستجو می‌آورند و زیاد هم غیر‌منطقی نیست. افراد دنبال مطلبی هستند که راحت تر و زود‌تر مشکلشان را حل کند.

۵- Grant Gerver: گه گداری مطالبی مخالف افکار و باور های عمومی بنویسید ، من گاهی مطالبی در رابطه با عده‌ی خاصی در سیاست می‌نویسم.

۶- Daniel: از یک افزونه‌ی مترجم استفاده کنید تا کسانی که با زبان شما آشنایی ندارند هم بتوانند از مطالب استفاده کنند. این طوری گستره‌ی بازدید کنندگان خود را به شدت گسترش می‌دهید. من برای این کار از یک افزونه‌ی پولی استفاده کرده‌ام ولی نسخه های رایگان خیلی خوب هم موجود است.

۷- Rory: مطالبتان را در جشنواره های وبلاگی مرتبط ثبت کنید.

۸- Ramen Junkie: خبر نامه ها! من همیشه وقتی مطلبی برای خبرنامه ها می‌نویسم نتیجه‌ی خوبی می‌گیرم.

۹- Eric Atkins: ظاهر جدید برای سایتتان طراحی کنید. این کار باعث جذابیت برای خواننده های دائم شما خواهد شد ، همچنین می‌توانید پوسته‌ای را که می‌سازید در اختیار دیگران قرار دهید. به این صورت مقدار زیادی ترافیک و لینک از سایت هایی که از قالب شما استفاده می‌کنند دریافت می‌کنید.

۱۰- Megan Taylor: وبلاگتان را به جنب و جوش بیاندازید. پست ها را به حال خود رها کنید ، از بازدیدکنندگان سوال بپرسید و بحث راه بیاندازید.

۱۱- Guido: در وبلاگ ها نظر بدهید ، پست های بدرد بخور بنویسید و دوست های خوب پیدا کنید.

۱۲- Brian Auer: باید فعال باشید تا بتوانید ترافیک بدست بیاورید. من در وبلاگ های مرتبط با خودم نظر می‌دهم و لینک سایتم را در آخر امضا هایم اضافه می‌کنم. از هر فرصت برای معرفی کردن سایت و وبلاگ خود استفاده کنید. بلافاصله تاثیر آن را خواهید دید.

۱۳- Shankar Ganesh: در سایت MyBlogLog فعالیت کنید و مطمئن باشید بازدید کننده بدست میاورید. سعی کنید در انجمن های مرتبط با وبلاگتان هم عضو شوید.

۱۴- Andrew Timberlake: هر جا که می‌توانید آدرس وبلاگ خودتان را بگذارید. من در سربرگ های کاری ، کارت ویزیت ، بالای نامه ها ، انتهای ایمیل ها و حتی روی ماشینم آدرس سایتم را نوشته‌ام.

۱۵- Cory OBrien: وبلاگ های زیادی بخوانید و دنبالک بفرستید. مطمئن باشید که موتور های جستجو سایت شما را می‌شناسند و سعی کنید رتبه‌تان را افزایش دهید. مطالبتان را در سایت های آنلاین بوکمارکینگ اضافه کنید.

۱۶- Jester: در وبلاگ ها نظر بگذارید ، زیاد طول نمی‌کشد تا حتی فقط موافقت یا مخالفتتان را با نویسنده اعلام کنید. با این روش همیشه بازدید کننده دریافت می‌کنید.

۱۷- George Manty: روزی ۳ تا ۵ پست منتشر کنید و سرویس های مختلف را با پینگ کردن مطلع کنید ، می‌توانید از وردپرس هم برای پینگ کردن خوب استفاده کنید. نظر سنجی بگذارید و نظر بازدید کنندگان را بپرسید ، ابزار رایگان به آنها بدهید و در نهایت کاری کنید که آنها دوباره برگردند و به دوستانشان راجع به شما بگویند.

۱۸- Engtech: اجتماع! ، این فقط یک کلمه است اما در دنیای وبلاگ نویسی مهمترین چیز است. مهم ترین عامل موفقیت وبلاگ داشتن اجتماع بازدید کنندگان فعال است. داشتن اجتماع فعال در دور و بر وبلاگ باعث افزایش ترافیک می‌شود. اما چگونه شروع کنیم؟ با بهبود دادن رتبه خود در موتور های جستجو (SEO) ، فعالیت در سایت های اجتماعی ، نظر دادن در وبلاگ ها و…

۱۹- Crhis: سایت Squidoo برای دریافت بازدید کننده خیلی مفید است. می‌توانید در آن اجتماع های خوبی ایجاد کنید و بهترین پست های مرتبط با موضوع کاری‌تان همچنین بهترین پست های خودتان را به صورت لیست اضافه کنید.

۲۰- Splork: من ترافیک زیادی از نوشتن مقاله ها و ارسال آنها به سایت EzineArticles کسب کرده‌ام. این مقالات همیشه در گوگل رتبه های خوبی در کلمه‌ی کلیدی مربوط به خود کسب می‌کنند و به خاطر لینک سایت اصلی من که در آخر مطالب درج شده همیشه بازدید کنندگان زیادی به وبلاگم آمده‌اند.

۲۱- Jen Gordon: من پس از ثبت کردن قالبم در سایت هایی مثل CSSMania و WebCreme با بازدید زیادی مواجه شدم. اگر می‌توانید یک استایل خوب درست کنید و وارد رقابت های طراحی شوید تا هم بازدید کننده بدست بیاورید و هم یک اجتماع خوب در اطرافتان.

۲۲- Kat: من تازگی در تالار گفتمان هایی که با موضوع وبلاگ من ارتباط دارند فعال شدم و افکارم رو با بقیه در اشتراک می‌گذارم و حتی یک اجتماع مخصوص موضوع مورد فعالیت خودم هم در آنها درست کرده‌ام. این روش برای من خیلی خیلی تاثیر داشته است.

۲۳- Inspirationbit: همه‌ی ما سرویس هایی مثل Digg و Del.icio.us و… را می‌شناسیم و می‌دانیم که ترافیک زیادی ایجاد می‌کنند ولی من به تازگی مطالبم رو در سایت Blogg-buzz.com ثبت می‌کنم (سایتی شبیه Digg ولی مخصوص وبلاگ نویس ها) و ترافیک خوبی هم از آنها دریافت می‌کنم.

۲۴- Mark Alves: سعی کنید در سرویس هایی مثل Yahoo Answers و LinkedIn اعتبار خوبی کسب کنید و کلمات کلیدی مرتبط با موضوع کاری‌تان را به خود اختصاص دهید. تاثیر آن را خیلی زود خواهید دید.

۲۵- Tillerman: اولین کسی باشید که بهترین وبلاگ های حیطه‌ی کاری‌تان را معرفی می‌کنید. به این صورت آن مطلب تان در جستجوی عمومی رتبه‌ی خوبی کسب می‌کند و سایرین و حتی وبلاگ های جدید هم به شما لینک می‌دهند.

۲۶- Nick: فعالیت در تالار های گفتگو و کسب اعتبار در آنها به افزایش ترافیک سایت شما خیلی کمک می‌کند همچنین حل کردن مشکلات دیگران و یا نوشتن نکات ریز به درد بخور بازدید کنندگان خوبی به شما می‌دهد

۲۷- Brandon Wood: یک ترفند ساده! من برای گرفتن بازدید کننده های زیاد از نوشتن گروهی استفاده می‌کنم.

۲۸- Alan Thomas: بایگانی مطالبتان را فراموش نکنید. من چند وقت پیش تمام نقد هایی که انجام داده بودم را در یک پست جمع آوری کردم و ترافیک و لینک خیلی زیادی دریافت کردم.

۲۹- KWiz: مباحث قابل بحث بنویسید ، به نظر من نوشتن در مورد مطالب داغ و قابل بحث صرفآ برای جذب بازدید کننده کار درست و قشنگی نیست ولی موثر است.

۳۰- Dennis Coughlin: بهترین وبلاگ های مرتبط با وبلاگ خود را پیدا کنید و با نویسنده های آنها تماس بگیرید ، آدرس وبلاگتان را بدهید و ارتباط برقرار کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا آنها وبلاگ شما را پیدا کنند ، بخوانند و احتمالآ آن را لینک کنند

 

 

۳۲ نکته برای افزایش بازدید سایت

 

 

بهینه سازی برای موتورهای جستجو فرآیندی است برای افزایش حجم و کیفیت ترافیک از موتورهای جستجو به یک وبسایت از طریق نتایج عادی (ارگانیک یا الگوریتمی) جستجوی کلمات کلیدی موردنظر. معمولا سایتی که زودتر در نتایج جستجو
ظاهر شده یا “رتبه” بالاتری دارد، جستجو کننده بیشتری از آن بازدید خواهند کرد.

با ارزیابی دقیق تکنیک های موردنیاز برای افزایش بازدید سایت، من به ۳۲ نکته دست یافته ام تا سایت موردعلاقه تان را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. یقینا اگر این نکته ها به طرز درستی دنبال شوند، شما شاهد افزایش ترافیک خواهید بود.

۱- اطمینان حاصل کند سایت شما در دست ساخت، ناقص، یا دارای مطلب کم و یا مطالبی که منحصر به فرد نیستند، نباشد.

۲- هنگامی که سایت شما آماده شد، آن را به گوکل، یاهو ، MSN و ASK.com معرفی کنید. معرفی به سایر موتورهای جستجو را نیز مدنظر قرار دهید. البته اکثر آنها توسط این چهار موتور جستجوی برجسته تغذیه می شوند. همچنین سایت خود را به دایرکتوری های معروف که Page Rank بالایی دارند ، دایرکتوری های آزاد، Yellow Page ها و سایت های  social bookmarking (نشانه گذاری دسته جمعی) نظیر del.icio.us ، furl و غیره معرفی نمایید.

۳- نقشه سایت خود را به گوگل، یاهو، MSN و ASK.com معرفی نمایید. (نقشه سایت مربوط به موتورهای جستجو معمولا به فرمت XML )

4- نقشه سایت را جهت هدایت آسان بازدیدکنندگان به آنها ارائه کنید. (نقشه سایت برای بازدیدکنندگان به فرمت HTML )

5- سایتی با محتوای غنی و منحصر به فرد داشته باشید. از تکرار مطالب بپرهیزید. صفحات چندگانه و تکراری، زیر دامنه ها، دامنه ها، سایت های های میرور و سایت هایی با دامنه های مختلف اما محتوای یکسان نسازید.

۶- کلمات کلیدی خود را کنترل کنید و اطمینان حاصل کنید که عملا محتوای شما دربرگیرنده آنهاست و با آن مرتبط هستند.

۷- در محتوا، لینک ها، و موضوعات مهم به جای عکس از متن استفاده کنید.

۸- عنوان و تگ های ALT را گویا ، ساده و غنی از کلیدواژه ها انتخاب کنید. از کلیدواژه های بی ربط و تکراری بپرهیزید.

۹- حداکثر طول تگ “عنوان” باید ۶۰ تا ۸۰ کاراکتر باشد.

۱۰- متا تگ description باید حداکثر ۱۶۰ تا ۱۸۰ کاراکتر -شامل فاصله خالی- باشد. ( حدود ۲۵ – ۳۰ کلمه )

۱۱- متاتگ keywords  باید حداکثر شامل ۱۵ – ۲۰ کلمه باشد.

۱۲- صفحات را با Heading ها ( H1, H2, H3..) که دربرگیرنده کلیدواژه های اصلی سایتتان هستند، بهینه سازی کنید.

۱۳- کدهای CSS و HTML خود را معتبر (validate) کنید. اشکالات و لینک های شکسته را بررسی و رفع کنید.

۱۴- اگر سایت شما شامل صفحات پویا یا دینامیک هست، (یعنی url شامل کاراکتر ? باشد) اطمینان حاصل کنید که از URL های مورد پسند موتورهای جستجو استفاده می کنید. عنکبوت های موتورهای جستجو مشکلاتی در فهرست کردن صفحات پویا دارند.

۱۵- حداکثر تعداد لینک در هر صفحه باید کمتر از ۱۰۰ لینک باشد. از ریسک اینکه موتورهای جستجو سایت شما را به عنوان “لینکزار” علامت گذاری کنند، اجتناب کنید.

۱۶- از Lynx به عنوان مرورگر متن برای بررسی سایت خود استفاده کنید.  (http://lynx.isc.org)

17- به روبوت های جستجو (موارد مفید) اجازه دهید سایت شما را بدون Session ID یا آرگومان هایی که مسیر آنها را در سایت می پایند، کرال کنند. استفاده از این تکنیک ها ممکن است منجر به فهرست کردن سایت شما به صورت ناقص شود.

۱۸- بررسی کنید آیا میزبان یا سرور سایت شما از If-Modified-Since HTTP header پشتیبانی می کند. این ویژگی به موتور جستجو می فهماند که محتویات سایت شما از آخرین باری که کرال (لغزنده از آن بازدید نموده) شده، تغییری کرده است یا خیر. این ویژگی باعث صرفه جویی در پهنای باند، منابع و جلوگیری از پردازش بیش از ظرفیت سرور می شود.

۱۹- از فایل robots.txt برای مدیریت و کنترل موتور جستجو در نشانه گذاری سایتتان استفاده کنید. شما می توانید به عنکبوت اجازه بازدید بدهید یا ندهید و مسیر هایی را که می خواهید فهرست شوند را انتخاب کنید. اما در مورد روبوت های مزاحم یا spammer ها شما می بایست فایل htaccess را برای مدیریت مناسب و مؤثر روبوت ها یا اسپایدر ها ویرایش کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Robots.txt از این صفحه بازدید کنید: http://www.robotstxt.org

20- هرگز مبادرت به ارائه محتوای متفاوت به موتورهای جستجو نسبت به آنچه به بازدیدکنندگان نشان می دهید ، نکنید.

۲۱- از فن و مکر های متقلبانه و بکارگیری چاله های دور بی نهایت برای بهبود رتبه در موتورهای جستجو اجتناب کنید.

۲۲- از پیوند دادن به همسایگان بد نظیر spammer ها ، لینکزار ها، fake page ها ، صفحات phishing (صفحاتی که شبیه یک صفحه معتبر هستند و با جازدن خود قصد سوء استفاده از رمز ها و اطلاعات کاربران را دارند) ، هک ، کرک ، قمار بازی ، صفحات غیر اخلاقی و سایت های متقلب بپرهیزید. لینک دادن به این سایت ها به شدت بر رتبه شما در موتورهای جستجو تأثیر می گذارد.

۲۳- از شرکت در شبکه های لینک، لینک های متقابل بیش از اندازه، تبادل بیش از حد لینک و حلقه های تبادل لینک خودداری کنید.

۲۴- از برنامه های غیر مجاز یا ابزارهای آنلاین برای معرفی ساییتان به موتورهای جستجو، بررسی و افزایش Page Ranking و سایر فرآیندهای اتوماتیک استفاده نکنید. از ریسک این که به عنوان اسپم یا مزاحم علامت گذاری شوید، بپرهیزید.

۲۵- از متون یا لینک های مخفی استفاده نکنید. به موتور جستجو آنچه را نشان دهید که به بازدیدکنندگان نشان می دهید. این کار به اندازه ی زیادی بر شهرت سایت شما تأثیرگذار است.

۲۶- هرگز مبادرت به ساخت صفحاتی که حاوی phishing ، کلاهبرداری ، ویروس، تروجان، backdoor ، spyware ، adware  و سایر برنامه های بد و مخرب هستند، نکنید.

۲۷- سایت خود را مفید، آموزنده و حاوی اطلاعات به در خور کنید.

۲۸- ساختمان پیوندهای خود را اصلاح کنید. از سایت هایی با PageRank بالا پیوند بگیرید. کیفیت لینک های مرتبط خیلی مهمتر از کمیت است. لینک به طرز چشمگیری پدیداری، محبوبیت و رتبه شما را بهبود می بخشد. موتورهای جستجو لینک ها را به عنوان رأی هایی به سایت شما درنظر می گیرند.

۲۹- ساختار لینک صفحات خود را بررسی کنید. هر صفحه باید توسط یک لینک متنی ثابت قابل دسترسی باشد.

۳۰- فوق العاده مراقب دریافت خدمات از سرویس های بهینه سازی موتورهای جستجو باشید. برخی از راه های غیر قانونی و مشکوک برای بهبود رتبه استفاده می کنند.

۳۱- اقدام به خرید یا فروش لینک نکنید.

۳۲- اقدام به ساخت سایت هایی که کاملا حاوی لینک های وابسته هستند و محتوای با ارزشی برای کاربران ندارند، نکنید

 

 

۳۰ نکته مهم در طراحی سایت (قسمت سوم)

 

توضیحی برای هر لینک به صورت Tooltip ایجاد کنید

از مهمترین نکات طراحی سایت، که به کاربران سایت شما کمک زیادی میکند زیرا با آمدن روی هر لینک می توانند از محتوای لینک مورد نظر کاملا آگاهی پیدا کنند.

لینکها را از نوشته های معمولی متمایز کنید

یکی از مهمترین نکات در طراحی سایت، تمایز بین عناصر است. سعی کنید رنگ لینکها را از بقیه متون متمایز کنید.

رنگ نوشته های معمولی را یکنواخت کنید

نوشته های وب سایت خود را با یک رنگ نمایش دهید. در طراحی سایت استاندارد برای تاکیید بیشتر می توانید مقداری از متن را بولد کنید. اما رنگ نوشته ها را تغییر ندهید.

رنگ لینکهای کلیک شده را تغییر دهید

سعی کنید برای وضوح بیشتر در طراحی سایت خود لینکهای کلیک شده را از لینکهای معمولی متمایز کنید.

از انیمیشن و فلش در وب سایت کمتر استفاده کنید

استفده از فلش و انیمیشن در طراحی سایت، ظاهر غیر حرفه ای در نظرکاربران ایجاد می کند و این خود باعث می شود تمرکز کاربر از نوشته ها که ارزش زیادی دارند، به سمت فلش و انیمیشن کشیده شود.

مقادیر ALT و Title حتما در عکسها بکار ببرید

ابن نکته در طراحی سایت برای موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد، چراکه کاربران حتی در صورت لود نشدن عکس نیز می توانند از محتوای آن با خبر شوند. و این یکی از نکات کلیدی در بهینه سازی موتورهای جستجو محسوب می شود.

در رنگ بندی وب سایت خود دقت کنید

انتخاب رنگ مناسب در طراحی سایت، میتواند یک کاربر را ترغیب به خریدن یک محصول کند و یا نظر کاربران را در مورد محصولات تغییر دهد.

از بکار بردن پنجره های جاوا اسکریپتی پرهیز کنید

از جمله نکات طراحی سایت، معمولا پنجره هایی که به صورت جاوا اسکریپت باز می شوند فاقد لینک هستند. و باعث دردسر کاربران می شوند.

در قست پایین وب سایتتان از لینکهای مفید استفاده کنید

زمانی که کابران نتوانند به هدف خود در وب سایت شما برسند. معمولا سری به پایین سایت شما می زنند. گذاشتن این لینکها هنگام طراحی سایت، دسترسی کابران را سریعتر می کند.

در صورت استفاده از کدهای امنیتی (CAPTCHA) استفاده می کنید مطمئن شوید خوانا هستند

زمانی که کاربران می خواهند در وب سایتی عضو شوند، اگر نتوانند کد امنیتی شما را بخوانند به دردسر بزرگی خواهند افتاد. همیشه سعی کنید در طراحی سایت کاربران را در اولویت قرار دهید.